Universal IT en Nippur bieden vanaf 1 oktober 2018 samen BI-, Big Data en Data Science-diensten via de cloud

Universal IT en Nippur bieden vanaf 1 oktober 2018 samen BI-, Big Data en Data Science-diensten via de cloudArnhem/Oirschot, 9 oktober 2018 – Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan slimme rapportages en advanced analytics om hun doel te bereiken. Voor een snelle en succesvolle implementatie van een data-driven-strategie is nu nog veel specialistische kennis, tooling en hardware nodig. Veel organisaties die de stap willen maken, schrikken terug voor de complexiteit en de mogelijk daarmee samenhangende hoge investeringen. Universal IT en Nippur bieden daarom gezamenlijk een cloud-platform voor data solutions. Bedrijven hebben zo toegang tot specialistische kennis van data en diensten, zonder hoge investeringen vooraf.

De samenwerking tussen beide bedrijven komt niet als een verrassing. Universal IT is al jaren de vaste cloud-leverancier van Nippur. Daarnaast hebben zij recent samengewerkt om studenten van de ‘Jheronimus Academy of Data Science’ te ondersteunen, door ze toegang te geven tot relevante data voor hun studie.

De intensievere samenwerking is de logische volgende stap waarmee een laagdrempelige en intelligent dataplatform wordt geboden. Nippur adviseert over het gebruik van de aanwezige diensten en implementeert de datalogistieke keten. Universal IT ontzorgt door te zorgen voor een up-to-date, schaalbaar en geconfigureerd platform. Door gebruik te maken van de cloud technologie van Microsoft beschikt het platform over alle hulpmiddelen die nodig zijn voor een robuuste data architectuur. Onze data scientists ontwikkelen modellen waarmee u bestaande hypotheses kunt toetsen en zij ontdekken mogelijk nieuwe verbanden waarvan u het bestaan nog niet wist. Doordat u betaalt voor wat u gebruikt en nodig heeft blijft de investering in lijn met uw business case.

FEESTELIJKE START
Op 21 november vieren we deze stap met een feestelijke start in het WTC Arnhem. Van 15:00 tot 18:00 uur presenteren wij ons platform, een mooie praktijk case en gaan wij in op de technische mogelijkheden voor bedrijven die de volgende stap in data solutions willen zetten. Uiteraard sluiten we af met een borrel, om de samenwerking te vieren. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om dit evenement bij te wonen. Aanmelden kan via de websites van Nippur en Universal IT. Plaatsen zijn beperkt, dus wij adviseren om je tijdig aan te melden.

CONTACTGEGEVENS
Persrelaties en woordvoering Nippur en Universal IT Nippur: info@nippur.nl Universal IT: info@universal.nl Telefoon: +31 (0)88 008 5959

OVER UNIVERSAL IT
Het bedrijf begon in de jaren ‘90 als internetpionier. In de >20 jaar daarna hebben ze een brede expertise opgedaan in internettechnologie, softwareontwikkeling en Cloud Services. Die kennis en ervaring zet Universal IT in, om opdrachtgevers in binnen-en buitenland te ontzorgen bij de transitie naar de cloud en het optimaal gebruik van Cloud Services.

“Volledige flexibiliteit en controle”, dat is waar Universal IT voor staat. Vanuit een eigen Private Cloud en de Public Microsoft Cloud stemmen ze de cloud-dienstverlening perfect af op de wensen en behoeften van opdrachtgevers. Zo halen die meetbaar voordeel uit de geboden services. Dat noemt Universal IT – A Touch of Power.

OVER NIPPUR
Slim en verantwoord gebruik van de data in een bedrijf is cruciaal voor het succes. Uit heldere informatie volgt immers gerichte actie! Nippur consultants denken altijd mee met de klant, prikkelen waar mogelijk, geven eerlijk advies en delen kennis en ervaring. In nauwe samenwerking met de klant zetten zij data in het hart van een organisatie. Dat doen zij al sinds 2002.

Nippur focust op strategische BI-dienstverlening en het leveren van leidende rollen in ontwikkel- en implementatieprojecten. Zo leveren haar consultants een belangrijke bijdrage in het oplossen van BI-uitdagingen van haar klanten. Nippur is inmiddels een toonaangevende speler in de markt. De laatste jaren is Data Science-dienstverlening toegevoegd aan het portfolio, waaronder architectuuradvies en -implementatie in Big Data-toepassingen. Met die expertise helpt Nippur haar klanten om écht het verschil te maken!