Welkom terug Martijn Berns

Martijn Berns komt terug bij Nippur! Zijn eerdere werkervaring bij Nippur deed hem alles behalve twijfelen om wederom de handschoen op te pakken en bij Nippur aan de gang te gaan. Wij mochten hem per 1 januari opnieuw verwelkomen in ons team en wensen hem een fijne tweede termijn bij Nippur.

Wat kun je vertellen over je achtergrond?

Van oorsprong ben ik financieel en bedrijfskundig geschoold. Al vrij snel ontdekte ik dat er een terugkerend patroon van data en informatie verwerken in mijn werkzaamheden sloop. Ondanks dat ik niet helemaal de juiste kennis had, was dit voor mij de aanleiding om meer met data aan de gang te gaan. In eerste instantie als Business Analist Reporting bij Agrifirm. In deze rol richtte ik me met name op de ontwikkeling van rapportages op data uit bijvoorbeeld een ERP. In een later stadium heb ik de kans gekregen om aan de slag te gaan met wat meer bijzondere data. Denk hierbij aan bodemmonsters, satelliet- en dronebeelden en plantaardige groeimodellen. Dit in de rol van productontwikkelaar precisielandbouw.

Ondanks het grote vertrouwen en de succesvolle oplevering van een aantal producten, merkte ik de behoefte om mezelf verder te ontwikkelen. Data verwerking, dat lukt mij wel. Maar ik wilde meer, Ik zocht een plek waar ik kon sparren en meer theoretische kennis kon opdoen. Zo ben ik bij Nippur terecht gekomen.

In mijn eerste periode bij Nippur heb ik me voornamelijk gericht op front-end ontwikkeling. Ik merkte dat ik hierin een beetje vastliep omdat men binnen Nippur met de hele architectuur bezig is. Ik dacht dat deze “back-end” focus niet bij mij paste. Toen ik echter na Nippur bij andere werkgevers aan de slag ging bleek deze “back-end”-jas mij wel heel goed te passen. Ik heb inmiddels een breed scala aan bronsystemen ontsloten en heb daarnaast ook mogen werken aan het opleveren van een PowerBI klantenportaal.

Wat was de reden om voor Nippur te kiezen?

Nu ik de “back-end” had omarmd en mijn project bij mijn toenmalige werkgever Cannock in de afrondende fase zat, was het zaak om voor mezelf opnieuw na te gaan wat ik wilde in mijn werkende leven. Afgaand op de eerdere ervaringen met werkgevers en branches ben ik voor mezelf gaan bepalen of ik iets compleets nieuws wilde of dat ik toch een terugkeer bij een vorige werkgever wel zag zitten. Om dit laatste te onderzoeken ben ik doelbewust gesprekken aangegaan met meerdere oud-werkgevers en heb ik ook gesolliciteerd bij nieuwe partijen. Het gesprek en de ontvangst bij Nippur voelt voor mij zo warm en als thuiskomen aan, dat ondanks dat ik nog in gesprek was met andere partijen en er geen officieel aanbod lag ik stiekem al wel een voorkeur had.

Wat is je toekomstvisie?

Altijd blijven groeien en leren, zowel op persoonlijk vlak als mens maar ook blijven leren en ontwikkelen op technisch vlak. Voor mijn gevoel zit ik in dat opzicht meer dan goed bij Nippur. Gepassioneerde collega’s die elkaar op alle vlakken ondersteunen en de grenzen van zowel zichzelf, Nippur als klanten blijven verleggen.

Tot slot?
Stel je zelf elke dag de vraag: “Wat heb je geleerd vandaag?”